Hebben wij recht op een studietoelage?
Brochures en formulieren voor de aanvraag van een studiebeurs (secundair onderwijs) zijn het hele jaar door ter beschikking aan de balie. Daarin staat alle informatie vermeld over de studietoelage alsook hoe deze aan te vragen.
Bovendien kan de aanvraag ook online gebeuren via de website www.studietoelagen.be.
School verlaten onder de middag?
Een middagpas vraag je aan op het secretariaat. Dit kan enkel wanneer je effectief thuis gaat eten en dit dicht in de buurt is van de school. Vanaf het 5de middelbaar of als je reeds 18 jaar bent, mag je ’s middags ook de school verlaten.
Wat kunnen de leerlingen onder de middag doen?
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is er georganiseerde middagsport in de turnzaal van de D-blok onder begeleiding van een leerkracht LO. Verder kan je ook vrij sporten op de speelplaats. Een sponsen bal kan je verkrijgen aan de balie als je iets indient als waarborg.
Hoe kan ik mijn kind helpen thuis bij het studeren?
Als ouder hebt u toegang tot de Smartschoolagenda van uw zoon/dochter. Daar kan u meevolgen welke taken en toetsen er gepland staan. Samen een planning opmaken en zorgen voor veel herhaling helpt uw kind al een groot stuk vooruit. Kijk ook na hoe uw zoon/dochter studeert. Als u vragen hebt over de studiemethode van uw zoon/dochter kan u hier steeds in overleg mee gaan met de vakleerkrachten. Vakleerkrachten voorzien ook studietips en deze zijn handig om per vak na te kijken.
Ik voel me niet goed op school / thuis. Waar kan ik terecht?
Al jouw vakleerkrachten staan klaar om je te helpen. Uit deze vakleerkrachten kiezen we een leerkracht uit die we titularis maken van bepaalde leerlingen in de klas of de hele klas. Hij/zij heeft een nog nauwere band met de klas en kan aangesproken worden als er iets niet goed loopt. Ook hebben we op school leerlingenbegeleiders (zie ‘Ons Team’) die de vakleerkrachten/titularis ondersteunen om naar de juiste aanpak te zoeken. We werken ook nauw samen met het Vrij CLB van Ninove (zie ‘Ons Team’).
Ik heb nood aan specifieke maatregelen (dyslexie, dyscalculie …) Waar kan ik terecht?
Op school hebben we zorgbegeleiders (zie ‘Ons Team’) die samen met de leerling, de ouders en de leerkrachten een individueel ondersteuningsplan kan opstellen. De specifieke maatregelen die een leerling krijgt worden in een overleg besproken en op papier vastgelegd.