Ken je de UiTPAS al?

De UiTPAS is een elektronische kaart die werkt zoals een klantenkaart die je kan gebruiken om punten te sparen in alle steden en gemeenten die werken met de UiTPAS. Je kan deze spaar- en voordeelkaart gebruiken voor culturele en sportieve activiteiten in je vrije tijd. Je spaart punten bij activiteiten en ruilt achteraf je punten voor kortingen, gratis tickets, cadeautjes en exclusieve voordelen. Een UiTPAS kost € 5 en blijft onbeperkt geldig. Wie jonger is dan 18 jaar, betaalt slechts € 2. Koop hem in de bib, de Plomblom, de sporthal of het oud stadhuis.

https://www.sociaalhuisninove.be/uitpas-dender

Let op dit logo 

Heb je een laag inkomen? Dan krijg je een UiTPAS met kansentarief gratis en betaal je bovendien minder voor activiteiten in je vrije tijd en op school. Via de UiTPAS met kansentarief wil de stad ervoor zorgen dat iedereen zoveel mogelijk kan deelnemen aan vrije tijd.

https://www.sociaalhuisninove.be/uitpas-met-kansentarief

Het kansentarief is enkel geldig binnen de UiTPAS-regio Dender. Deze regio bestaat uit Ninove, Aalst, Denderleeuw, Haaltert, Erpe-Mere, Lede, Laarne, Wetteren, Wichelen, Dendermonde en Berlare. De UiTPAS is ook geldig in alle Ninoofse scholen en deze binnen regio Dender. Dit wil zeggen dat jouw kinderen aan kansentarief kunnen deelnemen aan verplichte schoolactiviteiten.

Met de UiTPAS betaal je ook op school steeds een vaste prijs:

  • € 1,50 voor een activiteit van een halve dag
  • € 3,00 voor een activiteit van een volledige dag
  • 25% van de deelnameprijs voor een meerdaagse schoolreis …

De UiTPAS met kansentarief kan aangevraagd worden bij:

  • Teledienst Ninove: Maak hiervoor een afspraak met Lien Valepijn via 054 32 24 54 of via info@teledienst-ninove.be.
  • het Sociaal Huis (als je een lopend dossier hebt bij het OCMW): Maak hiervoor een afspraak via 054 50 50 50.
  • Geniet je bij jouw mutualiteit van een verhoogde tegemoetkoming? Neem dan contact op met Teledienst of het Sociaal Huis want dan is de kans groot dat je recht hebt op een UiTPAS met kansentarief.

Opgelet: Elk jaar moet je opnieuw het kansentarief aanvragen. Dit kan vanaf maart. Doe je dit niet, dan kunnen we de korting niet meer in vermindering brengen op jouw schoolrekening.

Leerlingen die informatie wensen over de UitPAS met kansentarief, kunnen op onze school terecht bij mevrouw Cindy Hauters, verantwoordelijke rekeningen HCSON.

Wie problemen heeft met de betaling van de schoolrekeningen, kan contact opnemen met de directeur.

Ben je inwoner van de stad Ninove en heb je een UiTPAS met kansentarief?

Wist je dan dat het Sociaal Huis jou 75% van de schoolrekeningen, boekenrekening, laptopproject, psycholoog, logopedist … terugbetaalt? Dit met een maximum van 300 euro per kind, per jaar.

Wens je hierover meer info? Neem dan contact op met het Sociaal Huis op het nummer 054 50 50 50.