Frans (Olyfran)

Olyfran, de Vlaamse Olympiade voor de Franse taal, is een wedstrijd die bedoeld is om onze leerlingen de mogelijkheid te bieden om zich op het vlak van Frans als vreemde taal te meten met de rest van Vlaanderen.

Deze olympiade is al heel veel jaren een traditie op het Hartencollege, campus Onderwijslaan.  De leerlingen van de derde graad nemen dan ook graag en in grote getale deel aan deze taalwedstrijd en met succes!

We mogen met trots zeggen dat onze leerlingen regelmatig in de prijzen vallen. Zo werden er in de loop van de voorbije jaren al vele ereplaatsen verzameld en behaalde Nora Motemona in 2018 de eerste plaats. Zij kaapte daarmee de hoofdprijs, een taalstage in Québec, weg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook dit schooljaar zijn we bijzonder fier dat we opnieuw twee toplaureaten hebben: Robin Schomus (6 Handel) behaalde de EERSTE PLAATS bij de tweetaligen (categorie Handel) en Noah Vandergoeten (6 Secretariaat-Talen) behaalde de EERSTE PLAATS bij de Nederlandstaligen (categorie Handel). Een topprestatie aangezien er meer dan 10.000 leerlingen aan deze wedstrijd hebben deelgenomen. Proficiat, Robin en Noah!