7e Modespecialisatie en Trendstudie

Voor wie?

Ik heb gevoel voor esthetiek en lifestyle.
Ik ben creatief, artistiek, ondernemend aangelegd en heb commerciële talenten.
Mode is mijn ding.

Wat en hoe leer ik?

Praktijkervaringen

  • Ik leer meer producten, grondstoffen, materialen, pasvormen, kleuren, vormen en technieken kennen, toepassen, verwerken en combineren.
  • Mijn commerciële vaardigheden ontwikkel ik verder tijdens klantgerichte projecten/opdrachten. Mijn ondernemerskwaliteiten worden aangesterkt binnen het vak Ondernemend Project
  • Ik krijg de kans me te specialiseren in het zelfstandig en kwaliteitsvol realiseren van modeartikelen. Professioneel verkopen betekent eveneens retoucheren, artistiek presenteren en stylen van klanten als de beste.
  • Beroepsgerichte ICT-vaardigheden zijn belangrijk, daarom werk ik met Illustrator, Mindmap, PowerPoint en een kassaprogramma.

 

Persoonlijkheidsvorming

  • Ik ontwikkel een eigen stijl. Daarbij laten mijn vindingrijkheid, gevoel voor textuur, kleuren, compositie en vormen me toe in te spelen op de wensen van de klant. Het ultieme doel is een eigen zaak te kunnen opstarten.
  • Ik krijg training in teamgerichte samenwerking, zelfstandigheid en ben leergierig. Ik wil een meerwaarde zijn binnen een team.

Het opvolgen van modetrends en de evolutie op commercieel vlak doe ik spontaan.

Lessentabel

3e graad Modespecialisatie en trendstudie

7e jaar
Godsdienst 2
Engels 2
Frans 2
Lichamelijke opvoeding 2
Plastische opvoeding 2
Project algemene vakken 4
Mode 6+1
Commercieel communiceren 4+1
Ondernemend project 2
Retouches 4+1
Uren per week 33

Toekomstmogelijkheden

Ik behaal het diploma secundair onderwijs.

Met dit diploma vind ik mijn weg op de arbeidsmarkt als gekwalificeerd modemedewerker, retoucheur of als kleine zelfstandige. Eventueel kan ik me nog verder specialiseren door een Se-n-Se Creatie en patroonontwerpen te volgen.

Deze richting biedt uitstekende perspectieven aan jonge mensen met creatieve, artistieke en commerciële talenten.