Je vindt onze school in het hartje van de stad Ninove. Onze school is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. In de buurt bevinden zich verschillende bushaltes (Centrumlaan, Graanmarkt …) en ook het station van Ninove ligt op wandelafstand. Wil je het ecologisch houden? Dan kan je met de fiets naar school komen. We beschikken over ruime fietsenstallingen.

Starten kan je bij ons in de eerste graad A- of B-stroom. In de eerste graad heb je vele keuze-opties. Zo stel je jouw eerste twee jaren in het middelbaar ongeveer zelf samen. Vanaf de tweede graad kan je terecht in de domeinen taal en cultuur, economie en organisatie, maatschappij en welzijn en STEM. Wij bieden dus onderwijs aan binnen diverse interessesferen van de “zachte” sector en dit binnen verschillende finaliteiten: doorstroom domeingebonden (D), dubbele (D&A) en arbeidsmarktgerichte (A) finaliteit. Afhankelijk van je keuze, stomen we je klaar voor hoger onderwijs of rechtstreeks voor de arbeidsmarkt.

Kiezen voor Hartencollege Secundair Onderwijs • Onderwijslaan is kiezen voor “een brede zorgwerking”

We zijn fier op onze persoonlijke aanpak. Bij ons ben je geen nummer, wel een mens met een unieke persoonlijkheid. We dragen zorg voor jou en begeleiden je bij je ontwikkeling. We gaan samen op zoek naar oplossingen. Ook al zit je in het middelbaar, jouw ouders zien wij als belangrijke partners bij jouw leer-, leef- en keuzeproces.

Vakleerkrachten, titularissen, secretariaat, leerlingenbegeleiding, directie … we staan voor je klaar.

Kiezen voor Hartencollege Secundair Onderwijs • Onderwijslaan is kiezen voor “een brede vorming”

Je verwerft bij ons een goede theoretische basiskennis. Onze afgestudeerden halen dan ook mooie resultaten in het hoger onderwijs. Verder ontwikkel je verschillende vaardigheden: de theorie die je verwerft, leer je praktisch toepassen. In de arbeidsmarktgerichte finaliteiten doe je ervaring op via stages.

We werken dan ook intensief samen met de economische, mode- en zorgsector.

Voor de verschillende leerjaren organiseren we (buitenlandse) studiereizen en doen we aan projectwerking. Je leerproces buiten het gewone lesgebeuren betekent immers een verrijking van wat je in het klaslokaal ziet.

We doen ook beroep op jouw kritisch denkvermogen. Via de leerlingenraad kan je mee nadenken over het beleid.  

Kiezen voor Hartencollege Secundair Onderwijs • Onderwijslaan is kiezen voor “traditie én innovatie”

De Onderwijslaan staat synoniem voor bijna 200 jaar onderwijs. Onze school is geworteld in de traditie van de Zusters der Heilige Harten. Met meer dan 750 leerlingen zijn we een belangrijke speler in het secundair onderwijslandschap van Ninove en omstreken.

Tegelijk investeren we in de toekomst.  Onze nieuwbouw is een toonbeeld van innovatieve infrastructuur. Onze didactiek evolueert met de noden van de tijd. We geloven in de integratie van ICT in alle lessen.

Kiezen voor Hartencollege Secundair Onderwijs • Onderwijslaan is kiezen voor “een warme discipline”

Wij vinden het belangrijk dat je respect hebt voor mens, materiaal, milieu, maatschappij … . Jouw vorming is voor ons pas af als we naast een krak in het vak, ook een fijne leerling kunnen afleveren.

Zin om onze enthousiaste vakleerkrachten te leren kennen? Om deel uit te maken van onze bruisende school?

Snuister dan zeker in het studieaanbod op het Hartencollege Secundair Onderwijs • Onderwijslaan. Misschien vind je wel een studiekeuze die aansluit bij je talenten. We heten je alvast van harte welkom op onze school!